Pages

Tuesday, February 19, 2013

Street Food - Ayam Goreng Ummi

Ayam goreng. Orang kita memang suka makan ayam goreng. Tambahan pulak dengan harga ayam yang murah dan senang didapati, tak hairanlah francais - francais macam KFC tu boleh tumbuh macam cendawan lepas hujan. Kali ni kita berkunjung ke gerai  Ayam Goreng Ummi dekat Taman Telawi, Ampangan untuk merasai keenakan ayam goreng homemade orang Seremban.

Simple je signboard dia. Tagline tu memang betul, "rangup dan sedap". Peeeeh.
Ayam Goreng Ummi ni dimasak menggunakan dapur deep - fryer (macam yang selalu ada kat restoran - restoran mahal tu) bagi memastikan seitap inci bahangian ayam tu masak sepenuhnya. Saiz ayamya besar dan berbaloi-baloi dengan harga, RM 2 RINGGIT je seketul (mana nak dapat beb?), tak kisahlah drumstick ke, thigh ke, sama aje harganya. Rangka ayam pun ada dijual kat situ.

Time ni ayam tengah masak. Rangka je tinggal. Cepat benar abis. Haha

Menurut akak yang masak ( tak taulah owner ke staff biasa) ayam - ayam kak Ummi ni memang dimasak ikut resepi sendiri. Tang rasanya pula sedikit pedas dan berempah, kerak ayamnya pulak naik dan sungguh menggegarkan iman. Sesiapa yang ada kat area ni memang wajib cuba ayam ni walaupun sekali. Tak rugi beb!

Kerak mantap & besar beb!

Ayam Goreng Ummi ni boleh didapati di:

Ayam Goreng Ummi
Persiaran Semarak 3,
Taman Panchor Jaya, 70400 Seremban, Negeri Sembilan 



View Ayam Goreng Ummi in a larger map


Koordinat GPS 2.727077,101.999602

Buka pukul 11 pagi hingga 7 petang setiap hari (kecuali kecemasan).
Untuk pertanyaan, tempahan hubungi 017-2955871

7 comments:

Anonymous said...

burger bakar xde review ke?cube DEQWAN BURGER kat Senawang tu.

Faaez said...

tak sompek buat review lagi...akan diusahakan

Khal's Cafe said...

Cafe kami baru di buka Seksyen 15 Shah Alam...

Siti Kolisah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
umi adam faris said...

wow...sedapnya ketam lembut...xsbr nak g mkn

norman said...

ayam rangup memang sedap

Kopi KEMUDIK
Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
RM 20 for 20 sachets

Postage cost : RM 10
Total cost : 30

To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
RM 22 for 20 sachets

Postage cost : RM 8
Total cost : 30
To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

Kopi Nanduk GOLD
http://www.bio-asli.com/?id=neorise
www.bioasli.com/?id=neorise
www.tvbioasli.com/?ref=neorise
www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

Assalamualaikum tuan/puan,
Saya ada tanah lot lidi untuk dijual.
Tanah Lot Untuk Dijual Di Bukit Selambau, Kedah
Tanah Lot 55' x 75' , sesuai untuk tapak rumah atau bangunan. Lokasinya di Bukit Selambau , Kedah iaitu berhampiran Pekan Bukit Selambau, jalan besar Bukit Selambau, 300 meter di belakang Sek. Keb. Bukit Selambau, berhampiran menara telekomunikasi dan kilang kayu.
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/11/hartanah-3.html

rodo said...

terimakasih infonya,,
sangat menarik dan bermanfaat,,
mantap,,

Yang Lain - Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...