Pages

Tuesday, February 19, 2013

Street Food - Ayam Goreng Ummi

Ayam goreng. Orang kita memang suka makan ayam goreng. Tambahan pulak dengan harga ayam yang murah dan senang didapati, tak hairanlah francais - francais macam KFC tu boleh tumbuh macam cendawan lepas hujan. Kali ni kita berkunjung ke gerai  Ayam Goreng Ummi dekat Taman Telawi, Ampangan untuk merasai keenakan ayam goreng homemade orang Seremban.

Simple je signboard dia. Tagline tu memang betul, "rangup dan sedap". Peeeeh.

Tuesday, February 12, 2013

Nampak Sedap - Pavlova

Segmen baru ni dinamakan Makan Sedap. Dalam segmen ni saya akan review / post gambar - gambar juadah dan hidangan untuk bacaan semua.

Pavlova mini sedang dihias
Dessert  a.k.a manisan ni berasal dari New Zealand / Australia. Ia dinamakan sempena nama penari ballet Russia Anna Pavlova. Dibuat dari gula kaster, putih telur dan buah - buahan, mempunyai rasa yang manis dan menyegarkan. Tambah lagi kalau ada whip cream dekat atas Pavlova tu. Hidangan ini kalau dimakan ketika sejuk akan menghasilkan kesan nyaman (terutamanya kalau pakai buah strawberi / kiwi). Nak Resepi? Cari kat Google. Haha!

Sedikit pautan mengenai Pavlova:
Wikipedia

Lagi satu gambar last kasi leleh

Yang Lain - Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...